Schot Verticaal Transport investeert in elektrisch aangedreven hijskranen

Emissievrij en vrijwel geruisloos hijsen op elke bouwplaats
Om nog een stapje hoger op de CO2 prestatieladder te komen en om aan de toenemende vraag van onze relaties te voldoen, heeft Schot Verticaal Transport onlangs de allereerste volledig elektrische bedienbare mobiele torenkraan in gebruik genomen. Hiermee is weer een nieuwe stap gezet naar volledig duurzaam ondernemen.

Mobiele elektrische hijskraan Zero-Emission eLift
De nieuwe elektrische bedienbare hijskraan met een eigen gewicht van 72 ton, een maximale hoogte van 66 meter en een maximale hijscapaciteit van 10.000 kilo is de grootste elektrische aangedreven mobiele torenkraan ter wereld, die kan werken op het stopcontact van een kookplaat. Een aansluiting van 16 ampère is vrijwel overal te vinden, waardoor elektrisch hijsen pas echt haalbaar wordt. Ook is het niet meer nodig om dikke stroomkabels over de bouwplaats te slepen.

Kraanmachinist kan zelf ampères kiezen
Een ingebouwd accupakket zorgt er voor dat de piekvermogens opgevangen worden. Zodra de kraan ook maar luttele seconden niet bediend wordt, schakelen de hydraulische pompen automatisch uit, waardoor er vrijwel geen energieverbruik is. Ondertussen blijft de accu bijladen. Zelfs de energie die door het laten dalen van een last ontstaat, wordt gebruikt om de batterij bij te laden.

De machinist kiest zelf de hoeveelheid stroom die hij uit de bouwkast wil halen, tussen de 11- en 32 ampère. Als er veel andere verbruikers zijn kan de machinist kiezen voor een lagere laadstroom; dankzij de accu kan de kraan toch op 100% capaciteit en snelheid blijven werken.

Ook hybride
Als er geen bouwstroom voorhanden is, kan de kraan ook hybride werken waarbij een kleine 3-cilinder Stage 5 diesel motor samen met het accupakket de kraan van energie voorziet.

emissievrije hijskraan schot verticaal transportemissievrije hijskraan schot verticaal transport 2

Vervanging huidige kranenpark met 3 eLift hijskranen
Roel van der Heide, Algemeen Directeur van Schot Verticaal Transport vertelt: ‘Op de Bauma beurs in München van 2019 zagen wij voor het eerst deze nieuwe innovatie op het gebied van emissievrij hijsen. We waren meteen enthousiast en hebben de eerste Zero-Emission eLift hijskraan toen direct besteld. Inmiddels is emissievrij bouwen nog actueler geworden en verwachten we dat er veel vraag naar deze hijskraan gaat zijn. De mogelijkheid om de kraan al vanaf 11 ampère elektrisch te gebruiken maakt het mogelijk om op bijna iedere bouwplaats emissie vrij de kunnen werken. In de loop van 2021 zullen wij nog 2 nieuwe eLift modellen toevoegen aan ons kranenpark’. Schot Verticaal Transport zal ook in de toekomst blijven investeren in emissie vrije hijskranen om voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid.

Hijskraan Verhuurbedrijf Schot Verticaal Transport  is een divisie van de Schot Groep

Copyright 2024 | Hijskraan Verhuur | Schot Verticaal Transport | Alle rechten voorbehouden | Cookie & Privacy Beleid